Vad är ett bra domännamn?

Är du intresserade av att registrera ett domännamn till ditt företag? Det finns massor av lediga domäner som kan registreras och genom att komma på ett riktigt bra namn har man chans att generera stora mängder besökare till sidan, vilket innebär att man kan sälja annonser till olika företag som vill synas. Man kan så klart också använda webbsidan till att sälja sina egna produkter eller tjänster eller göra reklam för sitt eget företag. En del människor registrerar bra domännamn med främsta syfte att sedan sälja dessa till företag som är intresserade av en viss adress. Om man ska komma på ett bra domännamn till sitt eget företag för att skapa sig en virtuell plats att synas på bör man tänka på några saker:

1. Välj ett namn som är lätt att komma ihåg
Ett av målen med ett domännamn är att människor ska kunna minnas det. Ett bra domännamn är relativt kort och lätt att komma ihåg, vilket gör att man slipper söka på en sökmotor för att ta sig till sidan. Ett namn som snabbt sätter sig gör att man ökar sina chanser till trafik och att kunderna kommer ihåg adressen.
2. Välj ett namn som associeras till verksamheten
Om ditt företags namn är upptaget så kan man välja ett namn som folk associerar till produkterna eller tjänsterna man säljer. I vissa fall kanske ingen har tänkt på att registrera en produkt som säljs av ett stort antal företag. Genom att registrera namnet på produkten eller varan så kommer många människor antagligen att gå in på sidan om de söker efter just den produkten. Om ditt företag då befinner sig på den adressen istället för konkurrenterna har du en stor fördel.
3. Registrera flera snarlika namn
Genom att också registrera en vanlig felstavning av ditt domännamn slipper man råka ut för att någon annan snor detta och använder det mot ditt företag.

Läs gärna med informatiom om domännamn

.

Post a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>